Onderwijs & ICT

ICT zetten we passend bij onze uitgangspunten voor onderwijskwaliteit zo in dat het bijdraagt aan goed onderwijs voor elk kind. Basisvoorwaarde is dat elke SAAM*school in balans is op de vijf ICT-bouwstenen: visie, kennis, leermiddelen, infrastructuur en ethiek.
Op deze pagina vind u praktische tips voor het gebruik van ICT in het onderwijs.

Praktisch

Microsoft
SAAM* maakt in de basis gebruik van Microsoft accounts voor al onze kinderen en collega’s. Ook maken wij gebruik van verschillende diensten van Microsoft. Het gaat dan met name over Office365 (Word, Excel, Powerpoint etc.) en voor bestandopslag in de Cloud van OneDrive (persoonlijk) en Teams (groepsniveau). Microsoft Teams gebruiken wij ook om samen te werken, digitaal te vergaderen of met de ouders en/of kinderen te videobellen indien nodig. Om op de verschillende scholen op Chromebooks te kunnen werken wordt er ook gebruik gemaakt van Google accounts. Echter zijn deze Google accounts gekoppeld aan het Microsoft account en staan alle services uit. 

Cloudwise 
Bij SAAM* maken wij gebruik van de diensten van Cloudwise om digitaal te kunnen werken met onze kinderen. De kinderen kunnen via een digitale leeromgeving gemakkelijk bij de toegewezen software en andere klaargezette internetsites komen. De leeromgeving COOL maakt ook een koppeling met Basispoort. In Basispoort plaatsen bijna alle uitgeverijen de digitale software zodat kinderen niet telkens apart hoeven in te loggen.  

COOL Cloudwise inloggen 
COOL is dus het portaal om bij de software van de kinderen te komen. In principe is dit gemaakt om op school te gebruiken, maar het werkt in beperkte mate ook thuis. Hier kan het kind dus alle Basispoort software vinden maar ook die van Microsoft zoals Teams. Inloggegevens ontvangt u altijd via de leraar van uw kind. Bekijk hier een instructie over hoe u kunt  Inloggen in het COOL portaal. Het advies is om dit in een incognitovenster te doen. Klik hier voor een Google Chrome instructie. Klik hier voor een Microsoft Edge instructie. 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren