Anne Marije Schaap
Tijdelijke sluiting IKC Regenboog - update 19 juni

Update 19 juni 2024

Vandaag hebben we via de politie gehoord dat er geen sprake is van dreiging voor IKC Regenboog. Dat is natuurlijk heel goed nieuws. Vanaf morgen zal IKC Regenboog weer open zijn.

Het bericht van de politie is hier te lezen: Geen gevaar leerlingen: conclusie onderzoek politie | politie.nl

Bij het open gaan van IKC Regenboog vragen we media uitdrukkelijk om terughoudendheid. Na deze onrustige dagen kan het voor kinderen spannend zijn om weer naar school en de opvang te gaan. De aanwezigheid van media zal daarbij niet helpen. Dank voor uw begrip. Voor vragen over het onderzoek kunt u terecht bij de politie.

 

Update 18 juni 2024

Omdat er geen verandering is in de situatie zal IKC Regenboog ook op woensdag 19 juni gesloten zijn.

Het is verdrietig dat we het besluit hebben moeten nemen om IKC Regenboog tijdelijk te sluiten. Maar veiligheid is een belangrijke basis voor onderwijs en opvang. We doen er alles aan om dat weer te kunnen bieden.

De gemeente Oss laat ons het volgende weten:

"Je gunt elk kind dat het opgroeit in een veilige omgeving. Daarom nemen we deze bedreiging zeer serieus. We snappen goed dat de IKC Regenboog geen enkel risico wil nemen als het om de veiligheid van kinderen gaat. Als gemeente houden we contact met straatcoaches, wijkagent, buurtcoördinatoren en andere mensen in de wijk. We horen dat ze zich zorgen maken, maar ook dat het niet tot heel grote onrust leidt. Het onderzoek van de politie is nog in volle gang. Samen met politie en gemeente doet het kindcentrum er alles aan om de veiligheid weer zo snel mogelijk op orde te hebben."

 

17 juni 2024

In de afgelopen dagen is er rondom IKC Regenboog een onrustige situatie ontstaan. Via sociale media zijn bedreigende berichten geplaatst die van invloed zijn op de kinderen van IKC Regenboog.

Uiteraard hebben we binnen onze stichting SAAM*scholen, met de gemeente Oss, en AVEM kinderopvang gesproken over de impact van de situatie. Om samen het beste te doen voor kinderen. In een situatie die voor kinderen, ouders en collega’s heel vervelend is.

We willen allemaal dat kinderen veilig naar school en de (kinder)opvang kunnen. En op dit moment kunnen wij daar als IKC Regenboog niet voor zorgen. Daarom sluiten wij tijdelijk IKC Regenboog per direct (dinsdag 18 juni). Voor kinderen die thuis niet opgevangen kunnen worden, organiseren we uiteraard (nood)opvang. Op een andere locatie.

De gemeente Oss en de politie doen er alles aan om de bedreigingen zo snel mogelijk te laten stoppen. We openen IKC Regenboog weer als we samen met de gemeente voldoende vertrouwen hebben in een veilige omgeving voor kinderen.

We snappen dat er vragen worden gesteld over de impact van deze gebeurtenissen op kinderen, ouders en collega’s van IKC Regenboog. SAAM* en AVEM houden de focus op het goede doen voor kinderen en collega’s. Zij zijn gebaat bij zoveel mogelijk rust. We hopen van harte dat media dit respecteren.

Gepubliceerd in 'Nieuws'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren