Anne Marije Schaap
Nieuwe samenstelling SAAM* Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht (RvT) van SAAM* ontwikkelt door, met een stagiair die inmiddels al een aantal maanden met ons meedoet. En een nieuw lid per 1 januari 2024. Meer informatie over de RvT is te vinden via deze webpagina op onze website. 

SAAM* leren en werken we in betekenisvolle verbinding met elkaar en met de werkelijkheid om ons heen. We maken ruimte voor onderzoek, vakmanschap en talent. Ook in onze Raad van Toezicht. Vandaar dat er in de RvT een stagiair meeloopt in het kader van haar opleiding tot toezichthouder. Niet alleen delen we zo onze ervaring, maar leren we ook van een frisse blik en een extra perspectief. Onze stagiair stelt zich hieronder voor. 

Hallo allemaal,

Mijn naam is Dorien van Drunen en ik ben sinds september trainee bij de RvT van SAAM.
Ik ben 59 jaar, woon in Utrecht, getrouwd met Willem en ik heb 2 dochters die het huis uit zijn. Ik werk in Den Haag bij MN, de pensioenuitvoerder voor de klein-metaal, als HR-directeur. Dat doe ik al bijna 6 jaar met veel plezier. 

Vorig jaar heb ik de opleiding tot toezichthouder gevolgd via een samenwerkingsverband van Maastricht University, supervisie Limburg en het Bestuurderscentrum. Een onderdeel van de opleiding is dat je een jaar stageloopt bij bijvoorbeeld RvT. 
Ik heb in een ver verleden onderwijskunde gestudeerd en ben me altijd, weliswaar niet heel actief, blijven interesseren voor de ontwikkelingen in het onderwijs. Ik was dan ook blij verrast toen ik werd gewezen op de stageplek bij SAAM* en na een heel prettig gesprek met Paul ben ik aangenomen. 

Ik ben nu bijna 4 maanden 'onderweg' en vind het heel erg leuk. Ik kom bevlogen mensen tegen binnen SAAM* en de thema's voor een RvT zijn vergelijkbaar met wat ik in mijn functie als HR-directeur ook tegenkom bij MN  alleen in een andere verantwoordelijkheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de samenwerking met de GMT, de relatie tussen bestuurder en RvT.
Voor mij heel leerzaam, vooral omdat ik mag leren om de goeie vragen te stellen zonder direct te oordelen.

Ik ga de hele jaarcyclus aan taken en verantwoordelijkheden die horen bij een RvT mee maken. En dat betekent goed en ook meedoen waar mogelijk. Daar word ik zeker toe uitgenodigd. Ik wil zeker in het nieuwe jaar ook meer mensen ontmoeten binnen SAAM*.

Dorien van Drunen 

Als toezichthouder vervul je maximaal acht jaar deze rol bij dezelfde organisatie. Daardoor ontstaat er zo af en toe een wisseling. Chris van den Akker volgt per 1 januari 2024 Henriëtte van der Vaart op, die wij enorm bedanken voor haar jarenlange betrokkenheid bij SAAM*. 


Graag stel ik me als nieuw lid voor de Raad van toezicht SAAM* aan u voor.
Mijn naam is Chris van den Akker, 50 jaar jong en woon samen met mijn vriendin/vrouw Sandra en dochters Mees (16) en Fee (14) in het mooie Oss. In mijn arbeidsverleden heb ik diverse functies binnen het HR-vakgebied mogen vervullen, zowel in de profit sector als in de non-profit sector.

In 1998 en in 2023 heb ik respectievelijk mijn HBO Personeel & Organisatie en mijn Master HRM afgerond en ben ik o.a. lid geweest van de Advisory Board van Hogeschool Avans in den Bosch. Binnen mijn HR vakgebied ben ik vooral geïnteresseerd in de vakgebieden Talentontwikkeling, Leiderschap en Competentiemanagement.

Samen genieten met het gezin en familie/ vrienden zijn bezigheden waar ik zeker voor warm loop. “Je bent nooit te oud om wijzer te worden” is één van mijn persoonlijke overtuigingen, deze sluit aan bij “de jeugd heeft de toekomst” waar ik in mijn nieuwe rol graag de komende jaren een bijdrage wil gaan leveren in de ontwikkeling van SAAM*.

Chris van den Akker

Gepubliceerd in 'Nieuws'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren