Regina van Schaijk
SAAM* zijn we solidair

We leren en werken in betekenisvolle verbinding met elkaar en met de werkelijkheid om ons heen. Samen zijn we verantwoordelijk voor kansen voor alle kinderen. Wij zijn solidair.

Leraren en ondersteuners doen ertoe voor de kinderen en directeuren doen ertoe voor de collega’s op school. Situaties zijn uniek. In onze sturing zoeken we naar individuele oplossingen.
Zomaar wat zinnen uit SAAM* staat voor en Zo werken we SAAM*. Die zeggen dat wij er niet alleen voor kinderen willen zijn, maar ook voor onze collega’s. Als we samen stralen, én als het moeilijk is. Mede geïnspireerd door een mooi initiatief bij Ons Middelbaar Onderwijs starten we SAAM* daarom een club waarbij collega’s kunnen aankloppen als er hulp nodig is omdat ze het financieel moeilijk hebben. Die club kan daarbij een beroep doen op een potje dat we SAAM* vullen met een ‘solidariteitsbijdrage’.

In het kort: Collega's kunnen een hulpvraag stellen aan de club SAAM* solidair. Bij deze club kunnen zij terecht met financiële vragen als ze zelf het antwoord (even) niet kunt vinden. De club denkt mee. En kan mogelijk iets in gang zetten waarbij hulp van binnen of buiten wordt ingeschakeld en/of financiële hulp wordt verleend vanuit het SAAM*potje. Dat SAAM*potje wordt gevuld met vrijwillige bijdragen van collega's. Hoe mooi hoe we samen SAAM* zijn!
Collega’s kunnen over het stellen van een hulpvraag en over het doen van een solidariteitsbijdrage meer lezen via ons intranet: SAAM*plein.

 

SAAM* collega's

Gepubliceerd in 'Nieuws'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren