Regina van Schaijk
SAAM* naar nieuwe schoolgebouwen!

Kinderen en collega's van onze SAAM*scholen Aventurijn en Nicolaas kijken uit naar mooie nieuwe gebouwen voor hun kindcentra in 2023.

Op 16 februari vierden we dat het hoogste punt van het nieuwe Kindcentrum Nicolaas (waar SAAM* en AVEM gaan samenwerken) werd bereikt. SAAM* met Muller Bouw gaan we ervoor dat kinderen en collega's na de zomervakantie kunnen starten op hun prachtige nieuwe locatie. Het gebouw is ontworpen met een concept van een kijkdoos; dit wordt het hart voor het voor het ontwikkelen van brede kennis en vaardigheden en biedt ruimte aan het thematische onderwijs binnen de school. De kijkdoos staat voor het verbeelden van een thema in een driedimensionale voorstelling en maakt kinderen enthousiast en betrokken. 
Enkele weken later, op 2 maart, startte in aanwezigheid van kinderen en collega's van Kindcentrum Aventurijn officieel de bouw van hun nieuwe kindcentrum. Aventurijn is een gesteente, en deze naam verwijst naar de Grindlaan en de straten tussen de huidige schoolgebouwen. De school wordt in een prachtige groene omgeving gebouwd op de oude plek van basisschool De Korenaer aan de Grindlaan. Het gebouw voldoet aan de laatste duurzaamheidseisen en er wordt gebruikt gemaakt van natuurlijke materialen. Ook hier werken we SAAM* met AVEM samen om voor alle kinderen een fijne plek te creëren. Die hopelijk in oktober 2023 klaar gaat zijn. 

 

Aventurijn en Nicolaas

Gepubliceerd in 'Nieuws'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren