Mandy Bruinsma
Loden leidingen bij scholen van SAAM*

 

Afgelopen weken kwam er in het nieuws dat er bij scholen in Utrecht lood in het drinkwater geconstateerd is. Dat kan namelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Als jonge kinderen veel lood binnenkrijgen kan dat invloed hebben op de ontwikkeling van de hersenen. De Gezondheidsraad en het RIVM hebben vastgesteld dat het niet mogelijk is om voor een individueel kind te achterhalen wat lood binnenkrijgen betekent voor de gezondheid. 

 

SAAM* is alle scholen die voor 1960 zijn gebouwd zijn aan het controleren op lood in het drinkwater. Ouders van de kinderen van deze scholen krijgen via de directeur informatie over de uitslag van deze testen. In het drinkwater van IKC Regenboog werd lood gevonden, er wordt verder onderzocht hoe hoog de concentratie precies is. Uit voorzorg wordt bij IKC Regenboog water uit flessen gebruikt. De loden leidingen worden opgespoord en vervangen. Als de leidingen zijn vervangen en doorgespoeld, kunnen de kinderen weer uit de kraan drinken. 

 

Meer informatie is te lezen op de website van de GGD https://ggdleefomgeving.nl/schadelijke-stoffen/lood/lood-en-gezondheid/

 

ll

Gepubliceerd in 'Nieuws'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren