Mandy Bruinsma
Kindpark Boekel na twee weken een dikke prima

BOEKEL -  Het is nu twee weken in gebruik, het nieuwe kindpark aan de Parkweg in Boekel. Vandaag wordt het officieel geopend en vanavond van 19 tot 20.30 uur mag iedereen komen kijken. ,,Het krijgt van mij een dikke prima", zegt een van de leerkrachten

 

Hoewel de drie Boekelse basisscholen nu bij elkaar zitten, heeft ieder toch zijn eigen deel in gebruik. De Octopus is in zijn eigen gebouw gebleven, De Regenboog en De Uilenspiegel bevolken het nieuwe gebouw dat achter de Octopus is verrezen. 

De klimaatbeheersing is in ieder geval perfect, dat is tijdens de hittegolf van afgelopen week wel bewezen. ,,Super goed", zegt Sean Verhappen, leerkracht van groep 7 van de Regenboog. ,,De koeling werkt zelfs een beetje te goed", zegt Uilenspiegel-directeur Erny van Leusden. ,,Hij moet nog wat beter worden afgesteld. Maar het was hier heerlijk fris. In ons oude gebouw, dat hier vroeger stond, was het 's zomers vaak niet te harden en stookten we ons ‘s winters arm.”

 

Van Leusden roemt de samenwerking met de collega's van De Regenboog.  ,,We hebben al een jaar kunnen oefenen, omdat wij tijdens de bouwperiode bij De Regenboog inwoonden. We waren er te gast, maar het team van De Regenboog behandelde ons vanaf het begin als gelijkwaardige partners.” Op de bovenverdieping huist De Regenboog, de Uilenspiegel zit beneden. Overal waar je komt zijn de klaslokalen gegroepeerd rond leerpleinen en leeshoeken.  ,,Dat is het leukste van deze nieuwe school, het leerplein", zegt Serra Jahn (10), leerling van groep 8 van De Regenboog.,,En natuurlijk het buitenterrein.  Daar staat een heel grote schommel. Iedereen 'hypet’ daarop. Er wordt zelfs weleens ruzie om gemaakt wie erop mag.”

 

Haar klasgenootje Vera van den Tillaart (10) wijst op nog meer vernieuwingen: chillplekken in de klas, sta-plekken, een balkon, een lift voor als je slecht ter been bent.  Het buitenterrein is nog niet klaar. Geen traditionele speelplaats maar glooiïngen en twee pannaveldjes. 

 

Leerkracht Sean Verhappen is ook dik tevreden met het nieuwe schoolgebouw. ,,We hanteren nu een vrijer concept. dat was voor de kinderen even wennen, maar het werkt veel beter dan het oubollige van vroeger. De kinderen werken nu veel zelfstandiger, in het lokaal, op het leerplein, in de leeshoek. Dit sluit veel meer aan bij het voortgezet onderwijs. wat mij betreft is het hier supergoed, een dikke prima", lacht hij. 

 

Ook bij kinderdagopvang 't Stappertje zijn ze zeer content met de nieuwe huisvesting. ,,Vooral het klimaat is hier heerlijk", zegt Marieke van Bommel.  ,,Wij zaten hier al twee maanden, toen de scholen vakantie hadden. Het is nu opeens heel druk. Veel kinderen die vroeger bij ons gezeten hebben, zien we hier weer terug.  Erg leuk."

uilenspiegel22

bronvermelding: www.bd.nl

https://www.bd.nl/uden-veghel-e-o/kindpark-boekel-na-twee-weken-een-dikke-prima~a4d4a603/

Gepubliceerd in 'Nieuws'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren