Mandy Bruinsma
Springplank - repeteren voor bijzondere auditie

Sint-Oedenrode - De leerlingen uit groep 6-7 van Openbare basisschool de Springplank repeteerden de laatste weken wat af. Zij mogen volgende week donderdag auditie doen voor 'Lang leve de muziekshow' in 'Het Speelhuis' in Helmond.


We beginnen bij het begin. In 2018 zijn de kinderen naar het Kerstmuziekgala geweest. Dat is het podium voor de Grootste Schoolband van Nederland met als eregast op de tribune Koningin Máxima. De Grootste Schoolband bestaat ieder jaar uit driehonderd kinderen afkomstig uit alle provincies van Nederland. Een paar weken na het bezoekje aan het gala werd juf Evelien benaderd om ook auditie te gaan doen voor het evenement. Na wat overleg wilden de leerlingen wel uitkomen voor hun dorp Sint-Oedenrode. Nu, een aantal maanden na de aanvraag, zijn de leerlingen al door de eerste ronde gekomen met een videoclip.

Ronde twee staat voor de deur en de enthousiaste leerlingen zijn volop aan het repeteren. Speciaal voor hun auditie hebben ze een eigen liedje geschreven op een bestaande melodie. Ze trekken alles uit de kast. Op diverse manieren wordt muziek gemaakt. Zo hebben ze de Boomwhackers, bestaande uit Milan, Stan, Yuri, Joep en Diego aangesteld. Zij maken via een plastic holle buis en hun scheenbeschermers op de armen muziek. Nu klinkt dat misschien heel raar, maar volgende week wordt dit in een donkere ruimte met diverse glow-in-the-dark-lichtjes een spektakel. De Bodysounders Ward, Sem, Tim en Duco hebben alvast gezonde spanning. Als aanvulling is er ook nog een gitarist, violist en pianist om het optreden compleet te maken. Je kunt wel concluderen dat deze school een hart voor muziek heeft!

In Helmond gaan ze concurreren tegen verschillende scholen uit Noord-Brabant en Noord-Limburg. De commissie van beoordeling zal een aantal dagen erna bekend maken wie er door zijn naar de volgende ronde.
Zijn ze door naar ronde drie? Dan mogen ze op bezoek bij Buddy Vedder in het NPO 3-programma 'Lang leve de muziekshow'. Of we kunnen juichen voor een volgende ronde? Dat weten we volgende week pas. Maar meedoen is veel belangrijker dan winnen, toch?


bron: www.mooirooi.nl (https://www.mooirooi.nl/nieuws/algemeen/50424/scholieren-repeteren-voor-bijzondere-auditie?redir)


.


..

Gepubliceerd in 'Nieuws'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren
Loading...