Mandy Bruinsma
OBS De Cirkel viert zilveren jubileum

UDEN - Openbare Basisschool De Cirkel in Uden bestaat deze week 25 jaar en dat werd dinsdagochtend gevierd met een feestelijke opening. “Het is een heel bijzonder moment”, vertelt Anke van der Lee, directeur van De Cirkel.


Naast de kinderen en de vele ouders was ook wethouder Van Heeswijk en de eerste directeur van De Cirkel, Eugène van Hoorn, aanwezig. “Mooi om te zien hoe deze school zich heeft ontwikkeld afgelopen jaren”, vertelt Van Hoorn. Door uitbreidingsplannen van de gemeente ontstond er 25 jaar geleden ook behoefte aan onderwijs. “We zijn toen gestart met acht leerlingen. Zelf gaf ik les in groep 3-4 en 7-8”, vertelt Van Hoorn. Doordat de plannen destijds wat vertraging opliep was de school eerder klaar dan de wijk. “Je zag dat er gebouwd werd rondom school, zowel particulieren als de woningbouwvereniging. Maar ook dat mensen tijdelijk leefden in campers en toen konden de kinderen nog spelen op de Wislaan”, lacht Van Hoorn.

Sinds die tijd heeft de school zich flink doorontwikkeld. "We zijn een kleine school en iedereen kent elkaar. We verbinden het jonge kind met het oudere kind en wat 25 jaar gelden belangrijk was is het nu eigenlijk ook nog. Je wilt het beste voor het kind en je probeert het kind op een mooie manier tot leren te laten komen", aldus Anke van der Lee.
.


bron: www.dtvuden.nl
https://www.dtvuden.nl/zilveren-jubilieum-voor-obs-de-cirkel/content/item?1127297

Gepubliceerd in 'Nieuws'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren