Mandy Bruinsma
De Korenaer - Schoolplein 14 feestelijk geopend

Schoolplein 14 door Bas van de Goor feestelijk geopend op bassischool De Korenaer.

Op maandag 3 september was olympisch volleybalkampioen Bas van de Goor terug op zijn oude basisschool BS de Korenaer in Oss voor de officiële opening van het project Schoolplein14 op de Korenaer. Bas heeft in het afgelopen half jaar samen met zijn stichting gezorgd voor het bijeenbrengen van het geld om dit te kunnen realiseren. De school zelf heeft middels de actie Tekenfund.nl bijgedragen aan het complete bedrag wat nodig was om dit doel te kunnen bereiken. Het Sport Expertise Centrum Oss, dat de sportlessen op de Korenaer verzorgt, was bij de opening actief.

 

Wat is Schoolplein14?

Schoolplein14 is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation  en heeft als doel alle leerlingen uit het basisonderwijs uit te dagen en te stimuleren om op het schoolplein met elkaar te spelen en te sporten. Met coatings zijn lijnen en kleurvakken op het plein aangebracht, zoals een sportveld, een speelcirkel en een stukje atletiekbaan. De kinderen hebben zelf meebeslist over welke coatings er aangebracht werden. In de laatste vakantieweek is dit gerealiseerd. Allerlei bijbehorende materialen moeten er voor gaan zorgen dat de kinderen van de Korenaer nog meer uitgedaagd zullen worden om te bewegen. Onze sportdocenten zullen de kinderen en het team hierbij begeleiden.

 

Je moet het samen doen

‘Alleen kun je niks, je moet het samen doen’, zei Johan Cruijff. Het project om een Schoolplein 14 te realiseren op de basisschool van Bas is dan ook gezamenlijk tot stand gekomen. Bas zijn Bas van de Goor Foundation en de Johan Cruyff Foundation zijn beiden maatschappelijk partner van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo). Gezamenlijk zetten zij zich in voor dit schoolplein. Zo hebben zij de Nevobo gevraagd iedereen die een ticket koopt voor toernooien om een kleine bijdrage te doen voor het schoolplein. Dit deden zij bijvoorbeeld voor Volley 2018, dat plaatsvond van 13 t/m 22 juli 2018. Op dit toernooi waren drie Olympische volleybaldisciplines vertegenwoordigd: het EK beachvolleybal, het WK zitvolleybal en het EK volleybal voor jongens <20. Tijdens de kick-off overhandigde de Nevobo een eerste cheque. Ook de school zelf is aan de slag gegaan om fondsen te werven, daarbij ondersteund door de Bas van de Goor Foundation.

 

.

 

.

Gepubliceerd in 'Nieuws'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren