Mandy Bruinsma
Opening IKC De Klimboom

 

Kinderopvang en onderwijs samen verder als IKC De Klimboom

Integraal Kindcentrum De Klimboom is donderdag 23 augustus feestelijk geopend. Met deze nieuwe naam is de samenwerking tussen opvang en onderwijs nu ook naar buiten toe meer zichtbaar. Met een kinderdagverblijf als extra toevoeging is het aanbod voor 0-13 jaar nu compleet.

 

Zichtbare samenwerking in- en extern In het pand aan de Leeuweriksweg 10 werkten we al nauw samen met kinderopvang (Kanteel). Vanaf nu is dat ook terug te zien in de naam. Onze school, Peuteropvang het Soosje en BSO de Boomhut dragen voortaan dezelfde ‘Klimboom’ naam. De nieuwe naam werd afgelopen donderdag onder toezicht van Joop Bloks (directeur obs de Klimboom) en Rianne Jeurninck (locatiemanager kinderopvang) op een feestelijke wijze onthuld. De onthulling van het logo, confetti en een leuke spelletjesavond op het Kindcentrum maakten het feest compleet.

 

Doorgaande lijn van 0-13 jaar De samenwerking is binnen de Kindcentrum muren ook zichtbaar door bijvoorbeeld de gezamenlijke activiteiten die er worden georganiseerd en ook de uitwisseling van personeel en ruimtes die af en toe plaatsvindt. “We zijn erg blij dat we nu allemaal dezelfde naam dragen. Het is misschien een klein verschil, maar het voelt toch als een stempel op het vele werk dat het afgelopen jaar is verzet. Binnen het Kindcentrum zijn we druk bezig om kinderopvang en onderwijs te integreren. Dat dit naar buiten toe ook zichtbaarder wordt, is ook goed voor de wijk om te weten.

 

Kinderopvang Koekeloere verhuist mee Om het aanbod binnen het Kindcentrum te verbreden en de instroom al vroeg te laten starten, heeft IKC De Klimboom nu ook een kinderdagverblijf. De Kanteel-locatie binnen zorgcentrum Sint-Jan (voorheen Kinderdagverblijf Koekeloere) heeft een plekje binnen het kindcentrum gekregen. Ook kinderen van nul tot vier jaar kunnen nu dus terecht bij De Klimboom. De meeste kinderen van de kinderopvang zijn meeverhuisd en kunnen zich hier nu samen verder ontwikkelen, tot aan groep 8. We hebben er erg veel zin in om ons nieuwe IKC de komende tijd verder vorm te geven.

..

Gepubliceerd in 'Nieuws'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren