Mandy Bruinsma
Verslag CES-conferentie 18 april 2018

 

0003CES-conferentie “Be Kind Work Hard” 18 april 2018

 

Woensdag 18 april hebben we veel collega’s van binnen en buiten SAAM* mogen verwelkomen op onze 3e CES-conferentie. Dit jaar stonden er 2 principes centraal:

  • “a tone of decency and trust”
  • “commitment tot he entire school”.

Ruth en Dian van Parker (Boston) hebben een lezing gegeven over hoe zij deze principes terug zien op Parker. Alexis (Neighborhoodschool New York) heeft ons meegenomen op haar ontdekkingstocht naar de diepere achtergrond van suiker en hoe zij haar collega’s wist te motiveren om mee te doen met haar project.

Edith heeft uitleg gegeven over de Community “ConnectedwithCes” die we zijn gestart. Voor meer info zie: www.connectedwithces.nl . Iedereen mag en kan hier lid van worden. SAAM* betaalt voor alle SAAM*-collega’s het eerste jaar de contributie. Dus gewoon doen! Aanmelden kan via algemeen@saamscholen.nl

Naast de lezingen was er vooral ook ruimte om elkaar te ontmoeten, met elkaar in gesprek te gaan tijdens het keukentafelgesprek en te genieten van een heerlijk American diner. Dit alles dankzij de fijne voorbereidingen van de werkgroep.

 

Alexis en Frances (Brooklynn Academic College, New York) zijn de hele week te gast geweest bij SAAM*. Zij hebben in die week verschillende scholen van SAAM* bezocht en ook het Mondriaan College in Oss. We danken Willeke en Hermien voor hun gastvrijheid!

 

Hopelijk mogen we jullie volgend jaar op de 4e CES-conferentie ( weer) ontmoeten!

Be Kind and Work Hard!

 

Edith, Martijn, Rikie en Sabine

 

 

00010004

00020005

 

0006

 

Gepubliceerd in 'Nieuws'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren