Mandy Bruinsma
OBS De Bolderik de 1ste Beweeg je wijs-school

Openbare basisschool De Bolderik in Heeswijk-Dinther zet sinds 9 maanden het programma van BEWEEG JE WIJS! in voor leerlingen van de groepen 1-2, 2-3 en 4-5.

Om tot goed rekenen, lezen, schrijven, luisteren en concentreren te komen, moeten kinderen over veel vaardigheden beschikken. Vaardigheden die vooral geoefend worden door veel te bewegen en te spelen. In de huidige maatschappij zien we dat kinderen op school en thuis steeds vaker zittend en digitaal spelen en leren. Steeds meer kinderen ontwikkelen daardoor minder goed de vaardigheden die zo van belang zijn voor het schoolse leren. Daarom hebben wij er op De Bolderik voor gekozen om het programma van BEWEEG JE WIJS! in te zetten. Dat is een programma waarin plezier in spelen en bewust bewegen worden samengebracht.

BEWEEG JE WIJS! is een samenwerkingsverband tussen Jeanine Maas van Klasse-RT en Esther Mollema van r.t.-praktijk de Schatkist. Iedere twee maanden verzorgen zij op De Bolderik een beweeg-ochtend voor de groepen 1-2, 2-3 en 4-5. De weken daarna gaan de kinderen in hun groep aan de slag met de uitdagende spelvormen die die ochtend geïntroduceerd zijn.
bolderik

We maken nu bijna 9 maanden gebruik van BEWEEG JE WIJS! en we zien al resultaten. De allerjongsten hebben meer kracht in hun nek, rug en benen. Het evenwicht wordt versterkt. Daardoor krijgen de kinderen meer rust in hun lijf en zijn ze in staat beter stil te zitten en kunnen ze zich beter concentreren. De oudere kinderen hebben veel tweehandig gewerkt en dat is een voorwaarde om goed te leren lezen, schrijven en rekenen.

Bewegen en leren gaan op De Bolderik hand in hand!

 

Gepubliceerd in 'Nieuws'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren