Mandy Bruinsma
Osse Jaeden Superspeller 2018

sf

In Dorpshuis De Phoenix in Schaijk streden woensdagochtend 64 basisschoolleerlingen uit groep 8 om de titel 'Superspeller van Noord Oost Brabant'. Jaeden van der Wielen van basisschool De Evenaar uit Oss werd uitgeroepen tot de beste speller van de regio. Hij mocht de wisselbeker mee naar huis nemen.


In totaal deden 32 basisscholen uit Noord Oost Brabant mee. De deelnemers waren als beste uit de bus gekomen in de schoolronden die al eerder op de basisscholen plaatsvonden. Elke school mocht 2 leerlingen sturen.


Dictee
Kinderboekenschrijfster Manon Sikkel, bekend van onder andere de boekenseries Izzy Love en Elvis Watt, presenteerde het dictee en verzorgde de tekst. De tekst kwam uit haar boek 'Niet zo enge buurman'. Manon had deze speciaal voor de gelegenheid ietwat aangepast en wat moeilijker gemaakt. Op de vraag of er kinderen zenuwachtig waren, bleven de vingers naar beneden. Toch was er stiekem wat spanning op de gezichten te bespeuren. Deze sloeg om in opperste concentratie toen het dictee begon. De rest van de klas kon via een livestream de verrichtingen van hun medeleerlingen volgen. Er was ook support in de zaal aanwezig; ouders, broertjes, zusjes en opa's en oma's waren gekomen voor de nodige steun. De winnaar van het dictee werd Jaeden van der Wielen, leerling van basisschool de Evenaar uit Oss. Hij mocht de wisselbeker mee naar huis nemen. 


Het Jeugddictee is een initiatief van Noord Oost Brabantse Bibliotheken. 

Gepubliceerd in 'Nieuws'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren