Mandy Bruinsma
Schoonmaak Stichting SAAM tot en met 2020 naar CSU


csu
Schoonmaak Stichting SAAM tot en met 2020 naar CSU

 

UDEN, 1 maart 2018 – Stichting SAAM in Oss besteedt de schoonmaak in 8 locaties uit aan CSU. Recent tekenden beide partijen de overeenkomst voor de komende drie jaar. Het contract omvat schoonmaak, vloeronderhoud en glasbewassing. CSU is op basis van de aangeboden kwaliteit, de borging hiervan en de prijs geselecteerd. Ook CSU’s duurzame karakter is een beweegreden voor het starten van het partnerschip.

‘Duurzaamheid’ speelt een grote rol bij Stichting SAAM. Zo hebben een aantal scholen een zogenaamd “ecologisch speelplein”. Het duurzaamheidaspect binnen dit contract bevindt zich met name op het gebied van personeel. CSU zet bij Stichting SAAM een percentage van 15% aan Social Return in. De inzet van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt past goed in zowel de filosofie van CSU als Stichting SAAM.

Toonaangevende speler

CSU gaat op basis van dagschoonmaak aan de slag. Frank van Wetten, stafmedewerker huisvesting – facilitair: “De start is met 8 locaties maar een uitbreiding daarvan behoort absoluut tot de mogelijkheden. We zien een zonnige, schone toekomst voor ons.”

Ward Kolman, Businessunit directeur CSU Zuid: “Een mooie uitbreiding van ons onderwijspalet in de zuidelijke regio. We kijken uit naar een goede samenwerking!” Ook landelijk is CSU zeer actief binnen de sector onderwijs. Het schoonmaakbedrijf past diverse vooruitstrevende technologische en sociale innovaties toe in de dienstverlening. CSU is daarmee een belangrijke, toonaangevende speler in het onderwijs.

 

Openbaar en katholiek basisonderwijs Stichting SAAM omvat 30 locaties met een totale oppervlakte van circa 40.000 m2. Die oppervlakte is verdeeld over 29 basisscholen in de regio Bernheze, Boekel, Landerd, Meierijstad, Oss en Uden. In totaal volgen op de 29 scholen die onder Stichting SAAM vallen circa 7.000 leerlingen elke dag openbaar en katholiek basisonderwijs. De onderwijsstichting is een fusie tussen de schoolbesturen Openbare Onderwijsgroep (OOG) en SKBO. Per 1 januari vormen zij Stichting SAAM.

 

Over CSU

CSU is vanuit diverse vestigingen landelijk actief in schoonmaak. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Barendrecht, Eindhoven en Rijswijk. CSU biedt werk aan 14.000 mensen en behoort tot de top 3 van schoonmaakbedrijven in Nederland. CSU is een familiebedrijf, waarin ook het management participeert. Het bedrijf is gecertificeerd met het OSB-Keurmerk, de CO2-prestatieladder en PSO-Trede 3. CSU won in 2012 als eerste Nederlandse schoonmaakbedrijf de MVO-award en prolongeerde die titel met de winst van de Golden Service MVO Award 2015. In datzelfde jaar won het de eerste Golden Service Innovatie Award. Het bedrijf ontving diverse keren het predikaat Best Managed Company. CSU kwam in 2016 uit het jaarlijkse onderzoek van MT100 als meest gewaardeerd schoonmaakbedrijf van Nederland uit de bus.

 

 

In 2017 won het de European Cleaning and Hygiene Award in de categorie ‘Groundbreaking technological innovation of the year’ voor het sensorsysteem ‘BeSense’. In 2018 werd CSU voor het vijfde jaar op rij gecertificeerd als 'Top Employer Nederland'. In hetzelfde jaar won CSU de Best Practice Award voor het samenwerkingsverband ‘FM

Coalitie’. Meer info op www.csu.nl.

-------------------------------------------------------------------

 

 

Gepubliceerd in 'Nieuws'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren