Mandy Bruinsma
OBS Kompas school vignet Gezonde School

 

Gezonde school Kompas

 

OBS Kompas ontvangt eerste school vignet Gezonde School

 

OBS Kompas onthult vignet gezonde school. Dit Vignet heeft de school gekregen, omdat er dagelijks aandacht wordt besteed aan de gezondheid en het eten van gezond voedsel.

De school maakt sinds 2016 gebruik van het EU-schoolfruit programma. Naast het eten van gezond voedsel vindt OBS Kompas het drinken van water belangrijk. Daarnaast is er een duidelijk beleid geschreven over het hele voedingsbeleid in de school waarmee wordt voldaan aan de eisen voor dit vignet.

OBS Kompas heeft als eerste basisschool in Meierijstad dit vignet mogen ontvangen. Wethouder Eus Witlox kwam namens de gemeente Meierijstad op OBS Kompas om dit geweldige resultaat te vieren. Wethouder Witlox kreeg eerst van Lara (een leerling uit groep 5) een rondleiding door de school. Lara vertelde hem dat OBS Kompas werkt met de zeven gewoonten van Coveys “The Leader in Me”. De zevende gewoonte staat voor de balans van je lichaam en gezondheid. Vervolgens waren alle leerlingen van OBS Kompas aanwezig toen het vignet door wethouder Witlox aan de muur van de school werd bevestigd. Om dit bijzondere nieuws te vieren kregen de leerlingen namens Monique Bosveld van GGD jeugdgezondheidszorg een voetbal met het logo van de gezonde school. Als laatste bedankte Lara wethouder Eus Witlox voor zijn komst.

 

Gepubliceerd in 'Nieuws'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren