Mandy Bruinsma
Carnavalsoptocht Uden Zuid, OBS De Cirkel

Carnavalsoptocht Uden-Zuid: OBS De Cirkel luidt de carnavalsdagen in. cirkel

"Het carnavalsfeest barst komende vrijdag, 09 februari, al vroeg los in Uden-Zuid.

Alle kinderen van OBS De Cirkel lopen die ochtend een optocht door de Udense wijk. De afgelopen weken is in de groepen veel aandacht besteed aan carnaval: de geschiedenis ervan, de tradities en het Udense carnaval met onze eigen carnavalsvereniging De Knoerissen. Natuurlijk is er ook hard gewerkt voor de optocht zelf; iedere groep met een eigen motto. Prins en Prinses
De aftrap van de optocht zal gebeuren door jeugdprins Porcus LII, onze eigen Sam Versteegden (leerling groep 7) en een afvaardiging van De Knoerissen. Vervolgens zal de vrolijke stoet worden begeleid met carnavaleske klanken door Blaaskapel Panasch. Een optocht kan niet zonder een eigen Prins en Prinses. De kinderen van De Cirkel kiezen voorafgaand aan de optocht een eigen Prins en Prinses. Zij krijgen vervolgens van de directeur de sleutel van de school overhandigd en heersen die dag over de school. Dat belooft een geweldig feest te worden.

Prijsuitreiking 
Na de optocht zal de prijsuitreiking plaatsvinden voor mooist verklede jongen, meisje, juf, meester, loopgroep en wagen. Daarna kan het feestgedruis echt losbarsten in de school. De route start bij de school en loopt via Hoenderbosplein, Garf, Gaast, Wislaan en Vatsel terug. De kinderen stellen publiek erg op prijs, iedereen is van harte welkom langs de route." Daarna zullen we in en om de school diverse Carnavalske activiteiten en workshops houden, waaronder Carnavalsteek maken en Beat-It drumworkshop op carnavalsmuziek. Ook zal Prins Pepper en zijn adjudant (onze eigen meester Jeroen) aanwezig zijn deze ochtend. Kortom: een unieke samenstelling van activiteiten met bijzondere gasten.

Met het motto “ Wij Cirkelen kleurrijk om onze prins hinne” zullen we tevens onze eigen Porcus de 52e vergezellen tijdens de optocht op zondag 11-02 a.s.

Alaaf!

 

Gepubliceerd in 'Nieuws'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren