Erwin Vos
Ons onderwijs en lerarentekort

SAAMkind
Ons onderwijs en lerarentekort

 

SAAM* staat voor goed onderwijs. Goed onderwijs wordt gemaakt door goede leraren en ondersteuners. Nederland kampt met een (enorm) groeiend lerarentekort. Hoe wij handelen binnen dit niet te ontkennen lerarentekort?

 

  • SAAM* heeft een zo groot mogelijk flexteam van zo'n 50 collega's om te vervangen bij ziekte, ander verlof en om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze scholen. SAAM* stuurt op welbevinden en betrokkenheid van alle collega’s.  
  • SAAM* heeft daarnaast een invalteam dat kan vervangen bij ziekte.

 

SAAM* zoekt continu naar nieuwe collega's voor deze beide teams. De scholen van SAAM* doen er alles aan om het onderwijs zo goed mogelijk doorgang te laten vinden. Met deze tekorten kunnen we spijtig genoeg niet meer garanderen dat het onderwijs aan al onze leerlingen iedere dag zijn doorgang kan vinden. Er zijn grenzen. We staan namelijk voor kwaliteit, dat betekent dat onderwijs wordt verzorgd door bevoegde leraren. Daarnaast willen we de werkdruk van onze professionals niet (nog) verder opvoeren. Ons ziekteverzuim willen we juist beperken!

 

Wat dat betekent voor ouders en kinderen van onze scholen?

  • Bij ziekte van een collega zorgen we voor de eerste dag altijd voor onderwijs. Dit doen we door een beroep te doen op ons flexteam, door inzet van andere collega’s met lesbevoegdheid die in de school werkzaam zijn of door groepen samen te voegen.
  • Voor volgende dagen moeten we soms kiezen om een groep naar huis te sturen.

 

We begrijpen heel goed dat dit een heel onwenselijke situatie is. We zullen er vanzelfsprekend alles aan doen om dit zoveel mogelijk te voorkomen.

 

 

Met vriendelijke groet, 

 

Sandra Beuving Collega van Bestuur SAAM*

 

Gepubliceerd in 'Nieuws'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren