Mandy Bruinsma
Kompas viert 5-jarig bestaan

Op 21 oktober 2013 begon obs Kompas, na een verhuizing, als nieuwe school in Veghel zuid. Voorheen was dit 34 jaar obs Het Anker.

 

Reden genoeg voor ons om in het voorjaar alle ouders uit te nodigen voor een overleg. Na uitkomst van deze avond en terugkoppeling met de leerlingen zijn wij aan de slag gegaan om een gezellige feestweek te organiseren.

Na alle voorbereidingen was het maandag 8 oktober zover!

Om 10.00 uur zijn wij begonnen met een groot taartenbuffet, verzorgd door de ouders en leerlingen. Na een korte opening, waarin wij de afgelopen 5 jaar de revue hebben laten passeren, kreeg iedereen een heerlijk stuk taart.

Ook Kijk op Meierijstad schreef hierover een mooi artikel, lees hier.

 

Dinsdag stond de hele dag in het teken van ons feest. Met de hele school zijn wij per bus naar Dierenrijk geweest.

Geholpen door diverse ouders werden wij eerst verrast met een olifantenshow. Geen kunstjes, maar hoe de verzorgers de olifanten trainen om ze te kunnen verzorgen.

Daarna ging iedereen in een eigen groepje de dierentuin door, waarbij groep 7/8 zich ook prima vermaakte zonder directe begeleiding.

Na een dag vol dieren, speeltuinen (daarvan hadden zij er ook een mooi aantal) en vooral heel erg zonnig weer, zijn wij aan het eind van de middag weer teruggereden naar Veghel.

Hierbij was het aanmerkelijk stiller in de bus, dan op de heenweg!

 

taart

 

Gepubliceerd in 'Nieuws'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren