Erwin Vos
SKBO en OOG verder als SAAM

SKBO en OOG  verder als SAAM:

 

saamtegel

Op feestelijke wijze zijn vandaag de SAAM scholen gestart. Daarmee is de fusie tussen het katholieke SKBO en openbare OOG een feit. SAAM is een samenwerkingsbestuur met katholieke, openbare en samenwerkingsscholen. De officiële start vierden we bij de Evenaar in Oss, een samenwerkingsschool. Leerlingen maakten samen een grote puzzel, waarop het nieuwe beeldmerk zichtbaar werd. Arnold Jonk, de hoofdinspecteur primair onderwijs, heeft de officiële start van SAAM en  de opening door onze kleine bazen mooi ondersteund. Op alle 29 SAAM scholen is het nieuwe beeldmerk onthuld en vierden collega’s en leerlingen feest met taart en limonade.

 

Wij zijn SAAM  

In Oss, Bernheze, Boekel, Landerd, Meierijstad en Uden werken 29 scholen (647 collega’s en 6689 kinderen) SAAM. Bij SAAM scholen staat samen ontdekken, maken en leren centraal. Iedere school geeft daar op zijn eigen wijze invulling aan. SAAM scholen zijn katholiek, openbaar of iets daartussen. Iedereen is welkom op onze scholen. Wij werken SAAM met onze partners in de wijk aan onderwijs dat deugt. Wij zijn SAAM!

 

Waarom SAAM?

De afgelopen jaren hebben de besturen en de collega’s van OOG en SKBO al nauw samengewerkt. Die samenwerking leverde voordelen op. SAAM we nog beter werk maken van onze opdracht: het best mogelijk onderwijs aan alle kinderen geven op al onze 29 scholen. Voor de kinderen en hun ouders verandert er feitelijk niet veel. Elke school houdt zijn eigen grondslag en concept en is er ruimte voor samenwerkingsscholen. Door de fusie stijgt het gemiddelde aantal leerlingen per school. De kleine scholen krijgen daarmee betere perspectieven om te blijven bestaan.   

 

Iedere dag opnieuw onderwijs dat deugt.

“Wij hebben voor SAAM gekozen omdat wij erin geloven dat je onderwijs samen maakt. Dat doe je samen met kinderen, ouders, collega’s en partners in de wijk.”, vertelt Sandra Beuving, collega-bestuurder. “De SAAM scholen vormen een prachtig palet. Binnen SAAM heeft iedere school zijn eigen kleur. Wij zijn trots op de vele concepten die wij kinderen en ouders bieden. Bij SAAM werken wij aan onderwijs dat deugt”, vult Edith van Montfort, collega-bestuurder van SAAM scholen aan.

Gepubliceerd in 'Nieuws'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren