Online onderwijs

Welkom bij de pagina online onderwijs voor de leerlingen van SAAM* scholen. 

 

In maart 2020 gingen we SAAM* vanwege de coronacrisis volop over op onderwijs op afstand, wat een enorme digitale ontwikkeling met zich mee bracht. We hebben de kracht van online onderwijs gezien en gevoeld. SAAM* pakken we door op deze ontwikkeling met als opdracht: ‘onderwijs voor ieder kind van SAAM*, waar dan ook’. We onderzoeken nu wat nodig is om daar in te kunnen en blijven voorzien. Een mooie opdracht waar we SAAM* voor gaan.

 

Op deze pagina een aantal sites van software die gebruikt wordt op onze scholen. U heeft inloggegevens van uw kind(eren) nodig om in te loggen; deze inloggegevens zijn bekend bij uw kind, of u heeft u kunt ze opvragen bij de leraar.

Zuluconnect inloggen

zuluconnectAls je wilt inloggen op portal.zuluconnect.net met de gegevens die verstrekt zijn door school moet je een aantal stappen doorlopen om in te loggen. Volg hiervoor onderstaand stappenplan. 

ZULUconnect thuislogin voor leerlingen.pdf

of kijk dit filmpje: 
Inloggen zuluconnect.

Dit geldt voor een laptop, maar werkt ook op een tablet als je Google Chrome als app download. Wanneer je een Chromebook van school hebt geleend, start Zuluconnect automatisch op. 

Microsoft Teams

Wanneer uw leerling met Teams werkt log je op dezelfde manier in in Zuluconnect. Wanneer je klikt op het prictogram van Teams is de leerling meteen ingelogd en komt in het klasseteam terecht.  

Wat is TEAMS? 

Een korte, simpele uitleg door 2 leerlingen over wat teams is en wat de mogelijkheden zijn voor school/de klas? teams

Teams voor en door leerlingen (youtube)  

Gebruikersprofielen aanmaken Windows

Wanneer er meerdere mensen op een device werken kan het voorkomen dat de inloggegevens van bv. je dochter, jezelf onthouden worden. Zo kan het zijn dat bij inloggen via zuluconnect uw dochter in uw Microsoft teams of mail uitkomt. Dan kan het prettig zijn om meerdere profielen op een pc aan te maken, zodat iedereen zijn eigen inlog op de pc heeft. 

https://www.windows-helpdesk.nl/gebruikersaccount-aanmaken/ 

Een andere mogelijkheid is gebruik te maken van de browser Microsoft Edge. Daarbij kan je extra profielen aanmaken, zodat je kunt wisselen tussen gebruikers. 

 

Hardware 

Toch nog problemen? Alle thuissituaties zijn anders, qua hardware, software en de gebruikers hiervan. Het is voor support van SAAM* ondoenlijk om alle problemen te behandelen en oplossen. Meld problemen in eerste instantie bij de leraar. Wanneer die er niet uit komt, zal die contact opnemen met de Support afdeling van SAAM*. Op basis van een zogenaamde ‘best effort’ zal support dan ondersteuning bieden.  

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren