Online onderwijs

Bij SAAM* maken wij gebruik van de diensten van Cloudwise om digitaal te kunnen werken met onze kinderen. De kinderen kunnen via een digitale leeromgeving gemakkelijk bij de toegewezen software en andere klaargezette internetsites komen. De leeromgeving COOL maakt ook een koppeling met Basispoort. In Basispoort plaatsen bijna alle uitgeverijen de digitale software zodat kinderen niet telkens apart hoeven in te loggen. 

 

Microsoft 

SAAM* maakt in de basis gebruik van Microsoft accounts voor al onze kinderen en medewerkers. Inlog in de digitale leermiddelen zal dan ook met een Microsoft account moeten gebeuren. Ook maken wij gebruik van verschillende diensten van Microsoft. Het gaat dan met name over Office365 (Word, Excel, Powerpoint etc.) en voor bestandopslag in de Cloud van OneDrive (persoonlijk) en Teams (groepsniveau). Teams gebruiken wij ook om digitaal te vergaderen of met de ouders en/of kinderen te videobellen indien nodig. Om op de verschillende scholen op Chromebooks te kunnen werken wordt er ook gebruik gemaakt van Google accounts. Echter zijn deze Google accounts gekoppeld aan het Microsoft account en staan alle services uit.

 

COOL Cloudwise inloggen

coolCOOL is dus het portaal om bij de software van de kinderen te komen. In principe is dit gemaakt voor op school maar het werkt in beperkende mate ook thuis. Hier kan het kind dus ook alle Basispoort software vinden maar ook die van Microsoft zoals Teams. Inloggegevens ontvangt u altijd via de leraar van uw kind.

Bekijk hier een instructie over hoe u kunt inloggen op het COOL portaal. Het advies is om dit in een incognitovenster te doen. Klik hier voor een Google Chrome instructie. Klik hier voor een Microsoft Edge instructie.

 

Gebruikersprofielen aanmaken Windows

Wanneer er meerdere mensen op een device werken kan het voorkomen dat de inloggegevens van bv. je dochter, jezelf onthouden worden. Zo kan het zijn dat bij inloggen via zuluconnect uw dochter in uw Microsoft teams of mail uitkomt. Dan kan het prettig zijn om meerdere profielen op een pc aan te maken, zodat iedereen zijn eigen inlog op de pc heeft. 

https://www.windows-helpdesk.nl/gebruikersaccount-aanmaken/ 

Een andere mogelijkheid is gebruik te maken van de browser Microsoft Edge. Daarbij kan je extra profielen aanmaken, zodat je kunt wisselen tussen gebruikers. 

 

Hardware 

Toch nog problemen? Alle thuissituaties zijn anders, qua hardware, software en de gebruikers hiervan. Het is voor support van SAAM* ondoenlijk om alle problemen te behandelen en oplossen. Meld problemen in eerste instantie bij de leraar. Wanneer die er niet uit komt, zal die contact opnemen met de Support afdeling van SAAM*. Op basis van een zogenaamde ‘best effort’ zal support dan ondersteuning bieden.  

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren