SAAM* nieuws

CES conferentie op 22 november 2023
CES conferentie op 22 november 2023
Ook dit jaar staat 'ie weer op de planning: de CES conferentie in Oss! Een prachtige middag voor alle onderwijsprofessionals binnen en buiten SAAM*. Om geïnspireerd te raken door twee gastsprekers uit New York. José Sandin is een ervaren leraar die kinderen als geen ander weet uit te dagen om vanuit intrinsieke motivatie tot leren te komen. Bruce Kanze is een voormalig schoolleider die op dit moment schoolteams en studenten begeleidt om kinderen optimaal tot ontwikkeling te laten komen. Deze twee collega's uit New York komen naar Oss om, samen met ons, op zoek te gaan naar de invloed die wij in onze dagelijkse praktijk hebben om het CES principe "student as worker, teacher as coach" in te zetten. Hier vind je jouw ticket om bij deze dag aanwezig te zijn. De link naar het aanmeldformulier vind je via de streepjescodes. En hier. Wees welkom! Op woensdag 22 november 2023, van 15.15u tot 19.30u bij 'Het Hooghuis' locatie TBL (Molenstraat 30 in Oss).
7 november
Lees verder
2e Infoavond SAAM* school Veghels Buiten
2e Infoavond SAAM* school Veghels Buiten
Dinsdag 10 oktober vond een tweede informatieavond plaats over het initiatief om een SAAM* school te bouwen in Veghels buiten. Onze Collega van Bestuur schreef er weer een column over. U leest hem hier. Wilt u meteen een ouderverklaring afgeven m.b.t. ons initiatief? Dat doet u hier.
12 oktober
Lees verder
We bouwen SAMEN een school in Veghels Buiten
We bouwen SAMEN een school in Veghels Buiten
In ons nieuwbericht van 6 september informeerden we jullie over een informatieavond georganiseerd door SAAM* en 't Kroontje over een nieuw te 'bouwen' SAAM*school in Veghels Buiten. Onze Collega van Bestuur, Martijn van Tilburg, schreef er een mooie column over. Je leest hem hier.
29 september
Lees verder
Een nieuwe SAAM* school in Veghels Buiten?
Een nieuwe SAAM* school in Veghels Buiten?
Denk en praat met ons mee! SAAM* hebben we 25 mooie scholen, waarvan vijf in Meierijstad. En samen met ouders werken we graag aan een nieuwe school in Veghels Buiten. SAAM* en kinderopvang ’t Kroontje nodigen daarom alle (toekomstige) ouders in Veghel en omstreken van harte uit voor een informatieavond op 19 september 2023. We starten de avond met een kort bijpraatmoment over het initiatief om een nieuwe school in Veghels Buiten te bouwen en horen daarna -in verschillende gespreksrondes- vooral graag wat u belangrijk vindt als het gaat om het onderwijs. Klik hier voor de uitnodiging, praktische informatie en een aanmeldformulier.
6 september
Lees verder
Trots op onder andere Francien
Trots op onder andere Francien
Je bent al met pensioen en toch sta je vol energie en passie voor de klas. Dat is toch wel de overtreffende trap van bevlogenheid én collegialiteit. SAAM* collega Francien Weijenberg is hier een mooi voorbeeld van. We zijn trots op, en blij met deze én andere toppers die ons uit de brand helpen!
6 september
Lees verder
SAAM* zijn we solidair
SAAM* zijn we solidair
We leren en werken in betekenisvolle verbinding met elkaar en met de werkelijkheid om ons heen. Samen zijn we verantwoordelijk voor kansen voor alle kinderen. Wij zijn solidair. Leraren en ondersteuners doen ertoe voor de kinderen en directeuren doen ertoe voor de collega’s op school. Situaties zijn uniek. In onze sturing zoeken we naar individuele oplossingen. Zomaar wat zinnen uit SAAM* staat voor en Zo werken we SAAM*. Die zeggen dat wij er niet alleen voor kinderen willen zijn, maar ook voor onze collega’s. Als we samen stralen, én als het moeilijk is. Mede geïnspireerd door een mooi initiatief bij Ons Middelbaar Onderwijs starten we SAAM* daarom een club waarbij collega’s kunnen aankloppen als er hulp nodig is omdat ze het financieel moeilijk hebben. Die club kan daarbij een beroep doen op een potje dat we SAAM* vullen met een ‘solidariteitsbijdrage’. In het kort: Collega's kunnen een hulpvraag stellen aan de club SAAM* solidair. Bij deze club kunnen zij terecht met financiële vragen als ze zelf het antwoord (even) niet kunt vinden. De club denkt mee. En kan mogelijk iets in gang zetten waarbij hulp van binnen of buiten wordt ingeschakeld en/of financiële hulp wordt verleend vanuit het SAAM*potje. Dat SAAM*potje wordt gevuld met vrijwillige bijdragen van collega's. Hoe mooi hoe we samen SAAM* zijn! Collega’s kunnen over het stellen van een hulpvraag en over het doen van een solidariteitsbijdrage meer lezen via ons intranet: SAAM*plein.
19 juni
Lees verder
Werken in het onderwijs... iets voor jou?
Werken in het onderwijs... iets voor jou?
Op 7 juni organiseren SAAM* en Avem een informatiebijeenkomst over werken in het onderwijs of kinderopvang. De informatiebijeenkomst vindt van 17.00 tot 20.00 uur plaats op locatie De Evenaar, Rusheuvelstraat 75 in Oss. Interessant? Bekijk dan de flyer of meld je hier meteen aan als belangstellende.
25 mei
Lees verder
SAAM* naar nieuwe schoolgebouwen!
SAAM* naar nieuwe schoolgebouwen!
Kinderen en collega's van onze SAAM*scholen Aventurijn en Nicolaas kijken uit naar mooie nieuwe gebouwen voor hun kindcentra in 2023. Op 16 februari vierden we dat het hoogste punt van het nieuwe Kindcentrum Nicolaas (waar SAAM* en AVEM gaan samenwerken) werd bereikt. SAAM* met Muller Bouw gaan we ervoor dat kinderen en collega's na de zomervakantie kunnen starten op hun prachtige nieuwe locatie. Het gebouw is ontworpen met een concept van een kijkdoos; dit wordt het hart voor het voor het ontwikkelen van brede kennis en vaardigheden en biedt ruimte aan het thematische onderwijs binnen de school. De kijkdoos staat voor het verbeelden van een thema in een driedimensionale voorstelling en maakt kinderen enthousiast en betrokken. Enkele weken later, op 2 maart, startte in aanwezigheid van kinderen en collega's van Kindcentrum Aventurijn officieel de bouw van hun nieuwe kindcentrum. Aventurijn is een gesteente, en deze naam verwijst naar de Grindlaan en de straten tussen de huidige schoolgebouwen. De school wordt in een prachtige groene omgeving gebouwd op de oude plek van basisschool De Korenaer aan de Grindlaan. Het gebouw voldoet aan de laatste duurzaamheidseisen en er wordt gebruikt gemaakt van natuurlijke materialen. Ook hier werken we SAAM* met AVEM samen om voor alle kinderen een fijne plek te creëren. Die hopelijk in oktober 2023 klaar gaat zijn.
10 maart
Lees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren