Leraar(ondersteuner) worden

Voor het organiseren van ons onderwijs hebben we niet alleen leraren, maar ook leraarondersteuners en onderwijsassistenten nodig. Met verschillende professionals werken we zo samen aan kansen voor alle kinderen.

Leraar via zij-instroom
Heb je een afgeronde HBO- of WO-opleiding, daarnaast affiniteit met het primair onderwijs (of heb je relevante werkervaring) en droom je ervan om leraar te worden in het basisonderwijs? Dan is het zij-instroomtraject van SAAM* iets voor jou! Tijdens ons tweejarige zij-instroomtraject sta je voor de klas én volg je een studie bij Hogeschool De Kempel in Helmond. Natuurlijk krijg je de hierbij nodige begeleiding van zowel De Kempel, SAAM*, de school waar je gaat werken als de collega's waar je mee samenwerkt. Na twee jaar krijg je een getuigschrift en kun je aan de slag als groepsleerkracht in het basisonderwijs. Zo kun jij de kinderen op onze SAAM* scholen een stevige basis bieden! Ben je geïnteresseerd om dit traject SAAM* met ons en Hogeschool De Kempel in te gaan, stuur dan een mail naar werken apestaart saamscholen punt nl. Het zij-instroomtraject start één keer per jaar in september. De voorselectie vindt plaats in het voorafgaande voorjaar. Aan het begin van het kalenderjaar organiseren we een informatiebijeenkomst over het zij-instroomtraject. Houd LinkedIn in de gaten voor de uitnodiging. Op deze plek volgt nog een link om de uitnodiging t.z.t. via de mail te ontvangen. 
Beschik je (nog) niet over een afgeronde HBO- of WO-opleiding, check dan de website van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen voor meer informatie over hoe je leraar wordt.

Leraarondersteuner/Onderwijsassistent
Heb je interesse in een opleidingstraject voor leraarondersteuner of onderwijsassistent, check dan de site van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen voor meer algemene informatie over de opleiding tot Leraarondersteuner en/of de opleiding tot Onderwijsassistent. En laat het ons weten als je een fijne stageplek zoekt, zie hieronder. 

Stages
Heb je interesse om je (BBL) stage in te vullen bij SAAM*, kijk dan eens op www.stagemarkt.nl. Of stuur een mail rechtstreeks naar de school van je keuze. Er zit er vast één bij je in de buurt! Check deze pagina.
Vragen over andere stages kun je mailen naar vacature@saamscholen.nl.

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies preferences